Полковник виконав свій обов'язок до кінця: Мати отримала синову зірку Героя України (відео)

Звання Героя України посмертно отримав полковник Національної гвардії Андрій Соколенко. Він загинув чотири роки тому на Луганщині, коли віз бійцям на передову гуманітарну допомогу.

У військовій частині Соколенко відповідав за забезпечення солдатів. У перший рік війни, коли армія виживала здебільшого завдяки волонтерам, він налагодив постачання всього необхідного для побратимів. Машина, в якій їхав Андрій Соколенко, підірвалася на ворожій міні неподалік містечка Попасна, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Указ про надання звання героя підписав іще Петро Порошенко. Золоту зірку сьогодні мамі загиблого бійця вручив міністр внутрішніх справ. "Андрій Соколенко, який загинув, виконуючи свій військовий обов’язок – з початком війни він самовіддано, не жалкуючи ні сил, ні здоров’я, у важких і небезпечних умовах забезпечував весь склад частини всім необхідним", - наголосив глава МВС Арсен Аваков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...