Полохливі жертви російської пропаганди: Київські школярі після ЗНО записали відео зі словами ненависті до кримських татар. Але потім вибачилися

Один з киян навіть заявляє, що “Крим – це Росія”...

Кілька випускників київської школи №90 після здачі ЗНО з історії записали відео, в якому образили кримських татар. Автор видалив ролик, однак він поширився в Мережі, передають Патріоти України.

Жіночий голос за кадром запитує по черзі в декількох підлітків, кого вони ненавидять після здачі ЗНО, на що дівчині відповідають образами на адресу кримських татар, укладачів тестових завдань з історії та історію в цілому, а один з киян навіть заявляє, що “Крим – це Росія”.

В кінці відео голос за кадром запитує в однієї з випускниць школи, чий Крим, на що вона відповідає, що він наш і чує у відповідь: “так, на жаль”, а потім сміється з іншими підлітками.

На відео присутня нецензурна лексика!

Пізніше Гірей Баталов написав, що підлітки вибачилися і прикріпив скріншоти з їхніми словами. “Те що ми побачили, це не показник їхнього ставлення до нації. На жаль, це показник дурості. Я переконаний, що вина лежить на застарілій системі освіти, яка штампує невігласів, з інтелектом, який починає шкодити націям і особисто мені”, – упевнений Баталов.

Одна з учасниць відео написала, що “приносить щирі вибачення за себе особисто і за всіх товаришів”. За її словами, вона з повагою ставиться до всіх національностей нашої країни і їхньої історії, а також згодна з тим, що Крим – це частина України і скоро повернеться до її складу. “Мені дуже шкода, що так мало часу і зусиль приділила вивченню історії кримських татар. Прошу вибачення за це жахливе відео! Я отримала урок. Такого більше ніколи не повториться!” – додала дівчина.

Також пробачення попросив ще один учасник ролику. У коментарях багато користувачів написали, що не вірять у щирість вибачень випускників, а також висловили впевненість, що в обличчя татарам підлітки таких образ не сказали б.У школі №90 також відреагували на інцидент і попросили вибачення “у всього кримськотатарського народу, корінного народу України, за образу честі та гідності, що міститься в опублікованому відео випускниці”. “Вповні поділяємо обурення проявом дискримінації за національною ознакою, розуміємо неприпустимість таких ганебних висловлювань в чию-небудь сторону”, – йдеться в повідомленні.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рафат Чубаров записав відеозвернення, в якому розповів про інцидент і висловив позицію Меджлісу з цього приводу. Він закликав своїх співгромадян, не тільки кримських татар, але й усіх українців, прийняти офіційні вибачення адміністрації школи та її випускників і вважати інцидент таким, що вичерпав себе.

Разом з тим він додав, що Меджліс запрошує всіх випускників школи, які дозволили собі образливі висловлювання, але потім знайшли в собі сили вибачитися, в офіс Меджлісу, де кожному з них лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв особисто вручить книги з історії Криму і кримськотатарського народу.

В Українському центрі оцінювання якості освіти також засудили висловлювання на адресу кримськотатарського народу. Зазначається, що завдання, пов’язані з історією кримськотатарського народу відповідають чинній програмі і постійно є в сертифікаційних роботах з історії України. “Ми висловлюємо щиру подяку Меджлісу кримськотатарського народу за конструктивну реакцію на прикрий інцидент і запевняємо, що й надалі будемо робити все від нас залежне для забезпечення відповідності змісту і процедури ЗНО з чинними правовими актами”, – йдеться в повідомленні.

Завдання, яке було в тестах ЗНО:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...