Польща висловила протест через трансляцію на українському ТБ передачі про Бандеру (документ)

Обурення викликала передача, де лідер ОУН був показаний з позитивного боку.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхотський направив відкритий лист керівництву Національної суспільної телерадіокомпанії України з протестом проти "спроб відбілювання Степана Бандери". "Посольство Республіки Польща в Україні висловлює протест проти спроб відбілювання Степана Бандери в ефірі українського суспільного телебачення", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Facebook, передають Патріоти України.

Дипломати висловили обурення після виходу в ефір 6 квітня програми Олександра Зінченка "Розсекречена історія. Страсті за Бандерою". Як наголошується в листі, в студії перебували четверо гостей, які обговорювали особистість Бандери в позитивному ключі. Дипломатів, крім іншого, обурило згадування "польських міфів про Бандеру", які теж були предметом обговорення.
Лист адресовано очільнику НСТУ Зурабу Аласанії з вимогою повідомити міністра закордонних справ Павла Клімкіна, а також співголів українсько-польського партнерства Яна Маліцького і Віталія Портникова.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...