Польська армія активно переозброюється: Одразу дві військові частини отримали нову сучасну техніку

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак взяв участь в передачі нових 120-мм самохідних мінометів Rak та 155-мм самохідних артилерійських установок Krab до частин.

Польська армія активно переозброюється – одразу дві польські військові частини отримали нове озброєння, передають Патріоти України з посиланням на офіційний Twitter канал польського Міністерства оборони

Батарея 120-мм самохідних мінометів Rak надійшла до механізованого батальйону 12 механізованої бригади збройних сил Польщі:

Самохідний міномет Rak калібром 120-мм призначений для знищення живої сили противника, броньованих цілей та укріплень. Він використовує колісне шасі SMK 120. Екіпаж складається з 4-х осіб.

Постачання Rak до польської армії здійснюється в рамках контракту укладеному у 2016-у році на суму понад 968 мільйонів злотих.

Також до 5-го Любуського артилерійського полку було передано 8 самохідних артилерійських установок Krab калібром 155-мм. Окрім них також була передана супутня техніка – машини управління вогнем артилерії.155-мм самохідна артилерійська установка Krab – це найпотужніша гармата на озброєнні польської армії. Вона може вражати цілі на відстані у 40 км зі швидкострільністю до 6 пострілів за хвилину. Екіпаж бойової машини – 5 бійців, її вага – близько 50 тонн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...