Помер відомий український актор, який прославився завдяки ролі у фільмі "У бій ідуть тільки "старики"

Випускник Київського державного інституту театрального мистецтва імені В. К. Карпенка-Карого зіграв у театрі 122 ролі. Також знявся в чотирьох фільмах.

Олександр Немченко

Помер український актор і режисер Олександр Немченко. У 1973 році ще студентом він знявся у фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть тільки "старики". В легендарній картині Немченко виконав роль добродушного, веселого, безвідмовного барабанщика другої співучої ескадрильї Івана Федоровича. Саме ця роль принесла йому славу, передають Патріоти України.

"Учора увесь день плакала природа, тихо й сумно... Відійшов у вічність Олександр Немченко... Диригент співочої ескадрильї прийняв в обійми ще одного свого вихованця... Листопад 1953 року подарував Сашкові життя у рідному місті Рівне (де, за заповітом, і буде поховано його прах). Він прожив гідне життя, насичене не лише творчістю, але й щирою любов'ю до усього, чим займався, до усіх, хто його оточував. Заслужений артист України. Актор театру та кіно. Створив театральну студію при Будинку вчителя. Довгі роки займався народною медициною. І завжди з усмішкою... Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким і рідним, усім, хто знав, любив і шанував. Вічна пам'ять і Царство небесне тобі, Олександре Дмитровичу, гідному синові своїх батьків і нашої неньки-України..." - йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Садовського, де понад 10 років працював актор.

Відомо, що у Немченко була важка форма діабету і останнім часом жителі Вінниці та інших міст України активно збирали кошти на лікування актора.

В театрі випускник Київського державного інституту театрального мистецтва імені В. К. Карпенка-Карого зіграв 122 ролей. Також знявся в чотирьох фільмах.

Олександр Немченко (зліва) та інші актори фільму "В бій ідуть тільки "старики"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...