Померла народна артистка СРСР, яка народилася в Україні і любила Путіна (фото)

Народна артистка СРСР, актриса театру і кіно Еліна Бистрицька померла на 92-му році життя.

Еліна Бистрицька

Про це повідомили у прес-службі Малого театру, де Бистрицька працювала з 1958 року. "Еліна померла", — сказали в установі, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

В останні роки життя вона тяжко хворіла. Час і місце прощання стануть відомі пізніше.

Бистрицька народилася і до 25 років жила у Києві. У 1953 році вона переїхала до Вільнюса, де виступала в театрі. А пізніше і до Москви. Однак при цьому вона активно підтримувала анексію Криму. Вважалася однією з найгарніших актрис кіно СССР.

"Якщо врахувати, що я народилася і навчалася в Україні, то хочу сказати, що я дуже рада приєднанню Криму до Росії. Знаєте, наш президент Путін викликає у мене почуття поваги, причому за багатьма його проявами і діями в питаннях міжнародної і внутрішньої політики", — казала Бистрицька у 2014 році.

Бистрицька потрапила у трупу Малого театру ще у 1958 році. Вона грала у "Віялі леді Віндермієр", "Вовках і вівцях", "Шалених грошах", "Лиху з розуму" та в інших постановках.

Бистрицька також знімалася у кіно. Зокрема у "Тихому Доні" постановки Сергія Герасимова вона зіграла роль Аксіньї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...