Помилочка вийшла..: Польські прикордонники випадково "приєднали" до своєї країни чеське містечко

У Польщі запевняють, що сталося «непорозуміння».

Польські прикордонники під час карантину випадково перетнули кордон Чехії і почали порядкувати у місті Пельгржимов. Про це повідомило чеське Міністерство закордонних справ у коментарі CNN, передають Патріоти України.

Зазначається, що поляки охороняли частину закритого польсько-чеського кордону, але через деякий час самі перетнули кордон. Вони почали розвертати чеських громадян, які намагалися відвідати церкву у чеському містечку. Прикордонники ж вважали, що ті хочуть потрапити до Польщі.

У Польщі запевняють, що сталося «непорозуміння».

Як тільки стало відомо про таку ситуацію, посольство Чехії у Варшаві повідомило про неї польську владу. Втім Польща досі офіційно не пояснила, чому помилково вдерлася до свого сусіда, кажуть у МЗС Чехії.

«Наші польські колеги неофіційно запевнили, що цей інцидент — лише непорозуміння, яке сталося без ворожих намірів. Але ми все ще чекаємо на офіційну заяву», — розповів речник чеського міністерства.

Також у Чехії додали, що польські солдати вже покинули територію країни і чехи можуть знов вільно відвідувати церкву.

Міністерство оборони Польщі також підтвердило, що польські прикордонники випадково потрапили на територію Чехії, але там не розповіли, як довго поляки залишалися на території країни-сусіда.

Зазначимо, що кордони між країнами Європейського Союзу майже не помітні, оскільки громадяни можуть вільно пересуватися по території об'єднання. Але через пандемію країни закрили внутрішні кордони, щоб сповільнити поширення вірусу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...