"Попереду планети всієї": ЗСУ викликали фурор у країні НАТО

Збройні сили України взяли участь у міжнародних навчаннях Combined Resolve 12 у Німеччині. Там вони вразили країни-члени НАТО своєю майстерністю і високим рівнем бойової підготовки.

Навчання Combined Resolve 12

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів учасник навчань, український військовослужбовець Андрій Шадрін. За його словами, висока оцінка ЗСУ у Європі вкотре розвінчала всі міфи про начебто відсутність змін в армії України, передають Патріоти України.

Захисник розповів, що загалом у навчаннях брали участь 22 країни. Здебільшого це Східна та Центральна Європа, Україна, Грузія і США. З їхнього особового складу сформували два підрозділи, "Блуфор" і "Опфор", які протягом десяти днів імітували бойові дії між собою.

Рота українських військовослужбовців потрапила до складу американського батальйону "Блуфор" і перші три дні тримала оборону. Залишившись без артилерії і авіації, за задумами керівництва навчань, група мала протриматися кілька годин.

"Українці боролися більше доби, майже без перерви, в незвичній для себе гірській місцевості, під проливним дощем і палючим сонцем по черзі, а до кінця фази оборони примудрилися контратакувати "Опфор", і так успішно, що американці просто вивели роту з бою умовною газовою атакою і авіаударом. Окремо сержанти, які супроводжували українські підрозділи, відзначили бойовий дух піхоти: поки 21 країна тонула у зливі, що розтяглася на три доби, "укропи" тонули і сміялися", – пише Шадрін.
Окремо він виділив такий нюанс, як постачання армійців. За словами військового, американці не економлять на паливі, що є беззаперечним плюсом. Однак під час навчань вони видали учасникам дуже обмежену кількість питної води. Що стосується якості пайків, то, за словами, Шадріна, українські набори істотно виграють у американських за смаковими якостями.

"Ситність і смакові якості американських сухпайків – тема для окремої статті: на сьомий день навчань ми жерли українські пайки старого зразка із гречкою і перловкою в консервних банках з таким апетитом, що навіть американці мимоволі просилися спробувати, щоправда, безуспішно. Думаю, на цьому якість американської їжі можна описувати перестати", – з іронією відзначає воїн ЗСУ.

Також він розповів про злагодженість дій українських захисників під час відпрацювання операції з наступу, яка здивувала представників провідних армій світу.

"У наступі "укропів" змогло зупинити хіба що все те саме керівництво навчань. Американці просто не встигли за нами, відставши десь на кілометр. За підсумком протистояти нам змогли хіба що американці з "Опфору" і грузини, інші 20 армій були просто пилом під підошвою літнього таллану української "хунти". І це не тільки наш результат, 80 аеромобільна, 24 механізована і 17 танкова залишили про себе дуже яскраві враження нашим зарубіжним партнерам і дали багато приводів для роздумів", – із гордістю розповідає Шадрін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...