Попереду важлива місія з пробігом 1200 км: ВПС Австралії доставили до Антарктиди спецтранспорт

Доставлена техніка буде служити науковцям близько двадцяти років, та дозволить якісно працювати у цій частині світу.

В кінці лютого 2021-го року Королівські Повітряні сили Австралії доставили до Антарктиди спеціальні автомобілі для Австралійської антарктичної служби. Про це повідомляє Міністерство оборони Австралії, передають Патріоти України.

За останні два літа в рамках операції “Південне відкриття” доставлено вісім снігохідних транспортних засобів. Вони будуть використані для 1200-кілометрової місії в рамках якої буде отримано зразки криги віком у мільйони років, що дасть можливість дослідити історію зміни клімату на Землі.

Командувач австралійським контингентом для операції “Південне відкриття” Діон Райт заявив, що вони перевезли п’ять снігоочисників “Челленджер” і три “Pathfinder” вагою від 7 до 32 тонн кожен. Він наголосив, що підтримка збоку Міноборони антарктичної служби забезпечує можливість сухопутного пересування провідному науковому проєкту в Антарктиді.

Екіпажі ескадрильї № 36 ВПС ретельно планували 3800-кілометровий рейс на південь до крижаної злітно-посадкової смуги у місті Вілкінс.

Важливим для успіху цієї місії були мобільні бригади повітряного навантаження групи Королівських ПС у Хобарті та на станції Кейсі в Антарктиді, а також регулярні прогнози від метеоролога ВМС на Дослідницькій станції Кейсі.

Також командир Діон Райт повідомив, що доставлена техніка буде служити науковцям близько двадцяти років, та дозволить австралійським науковцям якісно працювати у цій частині світу.

Австралійська антарктична служба є науковим підрозділом Міністерства сільського господарства, водних ресурсів і охорони навколишнього середовища Австралії. Відділ проводить наукові програми та дослідницькі проекти, щоб сприяти розумінню Антарктиди та Південного океану.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...