Попри карантинні обмеження і "скажені" ціни: Туристи з новою силою "ринулись" на Буковель

Попри ситуацію із захворюваністю, на Прикарпатті продовжували працювати курорти.

На популярному українському курорті Буковель спостерігається велика кількість туристів. Люди їдуть на відпочинок, незважаючи на карантинні обмеження через коронавірус, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

За словами директора інформаційно-туристичного центру "Верховина" Василя Кобилюка, поки незрозуміло, як будуть дотримуватися карантину на курорті.

Як розповів професійний гірничий гід, зараз попит на катання в Карпатах "зашкалює" саме в Буковелі. Через це представники туристичного бізнесу на місцях поки не розуміють, як дотримуватися нових карантинних обмежень.

Крім того, вартість відпочинку і харчування на курорті не знижується. Фахівець вважає, що це все через наплив туристів. "Я був на вихідних 20-21 лютого – там просто неможливо кататися через неймовірну кількість людей. Я вже не кажу про ціни: чай – 60 гривень, суп – 230-260 гривень. Запроєктована "потужність" Буковеля – 20 тисяч туристів. Зараз повна заповнюваність. Я вже 20 років катаюся в Буковелі й можу приблизно оцінити кількість людей", – зазначив гід.

Також експерт додав, що на інших курортах Карпат людей практично немає. Наприклад, у селі Верховина є підйомник, але він не функціонує. "Вчора проїжджав Ворохту – там теж не працює. Аналогічна ситуація – з підйомником в Яблуниці", – розповідає фахівець.

Ситуацію з відсутністю туристів гід пояснює програною конкуренцією з Буковелем. А друга причина – це те, що сюди приїжджає мало людей, а місцеві жителі теж не катаються. "У самій Верховині кататися нікому. На вихідні приїхала група туристів вихідного дня, але це були не гірськолижники. І всі зараз "липнуть" до Буковеля і Драгобрату, де є катання", – підсумував експерт.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...