Викликають цукровий діабет: Популярні каші виявилися шкідливими

Вживаючи манку, можна заробити цукровий діабет, переконані експерти...

Дієтологи розповіли про три кашах, які можуть сильно нашкодити здоров'ю, передають Патріоти України з посиланням на Newsyou.

  • Манна каша
Манка містить в собі велику кількість крохмалю, який в процесі травлення перетворюється в глюкозу, а потім в цукор. Тобто, при надмірному вживанні людина може легко заробити собі цукровий діабет. Що є не менш важливим - в манці практично немає білка, зате міститься багато глютену, який може стати причиною алергії у дітей, а також перешкодити повноцінному засвоєнню заліза і вітаміну D в організмі.
Медики відзначають, що манна каша є також відмінним джерелом калорій. Для порівняння, в 100 грамах манки калорій практично в два рази більше, ніж в такій же порції шоколадного Брауні.
  • Білий рис
Рис можна назвати улюбленою азіатської крупою, яку часто використовують не в ролі повноцінної страви, а в якості закуски, подібно до того, як ми їмо хліб. Але ось його різновид, білий рис, не відрізняється особливою користю, особливо, якщо він піддавався шліфовці. Після ретельної обробки білий рис втрачає практично всі корисні властивості, залишаючи в своєму складі лише крохмаль.
Дієтологи радять замінити білий рис бурим неочищеним - він містить в собі набагато більше корисних компонентів, за рахунок того, що його оболонка не змивається при очищенні.
  • Вівсяна каша
Ми звикли думати, що вівсянка є найкориснішим продуктом для сніданку, а особливо для тих, хто прагне схуднути. Ця каша практично не містить в собі білок, тому в чистому вигляді, або з добавками у вигляді сиропів або фруктів, її краще не їсти, тим більше на сніданок. В цілому, лікарі рекомендують купувати цільнозернові вівсяні пластівці, які варто замочувати перед приготуванням, а після чого вже варити. Їсти її краще не частіше, ніж один раз в 2-3 дні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...