Популярність Нового року серед українців знижується, - соціолог

Цього року дуже оптимістичний настрій українців напередодні новорічних свят. Але поступово популярність Нового року знижується, а Святого Миколая і Різдва залишається на сталому рівні.

Про це розповів заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Як зауважує соціолог, віра і в Святого Миколая, і Діда Мороза зросла на тлі загального настрою в Україні. Це пов’язано з тим настроєм, який є після виборів в Україні, покращення загального суспільного оптимізму.

Але, за його словами, цікава інша тенденція. Зокрема, з 2011 року популярність Нового року впала. А Різдва та інших свят залишається на сталому рівні.

"Новий рік не є вже для українців аж таким великим святом. Є кілька причин. Відходить радянське минуле, з’являються інші свята, що відзначаються в цей період. Є альтернатива – Святий Миколай, Різдво. Зрештою, багато хто їде за кордон, щоб відсвяткувати спокійно. Не робити великого дійства. А просто відпочити", - зауважує Любомир Мисів.

Утім, додає фахівець, Новий рік однак святкують, це одне з найулюбленіших свят. Але це свято вже не настільки важливе. У суспільстві змінюються цінності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...