Попит зростає? - Озвучено прогноз по "Північному потоку-3" в обхід України (відео)

Росія слідом за будівництвом газопроводу "Північний потік-2" може приступити до реалізації проекту "Північний потік-3", оскільки в Європі зростає попит на російський газ.

Про це розповів в ефірі ObozTV експерт з питань паливно-енергетичного комплексу Юрій Корольчук, передають Патріоти України.

Він пояснив, за яким маршрутом можуть прокласти нову газову трубу. "Колись над цим сміялися, але після "Північного потоку-2" може бути і "Північний потік-3". Він може абсолютно серйозно простягнутися в бік Великобританії. Британія знижує власний видобуток газу, вони закривають вугільні станції. Їм потрібно буде більше газу, де вони його будуть брати?.. Вже зараз Великобританія закуповує більше газу у Росії через Нідерланди", – зазначив Корольчук.

Як пояснив експерт, скраплений газ зі США і Катару обходиться європейцям дорожче, ніж трубопровідний з Росії.

За його словами, "Північний потік-3" може пройти тим самим маршрутом, як сьогодні йдуть перший і другий газопроводи, і далі піде в бік Великобританії повз Нідерланди.

Корольчук також висловив упевненість, що санкції США не зможуть зупинити добудову "Північного потоку-2". "Це президент Трамп має підписати. Буде чітко розписано, які компаніїї потрапляють під ці санкції і які умови санкцій. Це займе час до березня 2020 року. До того часу РФ завершить саме будівництво. Подальші роботи будуть стосуватися облаштування газопроводу, це вже не буде будівництво . Тому що йдеться про санкції проти компаній, які кладуть труби", – зазначив експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...