Поради автомобілісту: Як захистити салон авто від "пекельного" перегріву улітку

Варто обмежувати потрапляння прямих сонячних променів на авто під час стоянки.

Перший спосіб уберегти автомобіль від пекельного перегріву влітку – це залишити його у тіні. Якщо такої можливості немає або машину необхідно залишити на цілий день, то варто скористатися деякими "фішками", щоб і авто збереглося, і до перегрітого салону не повертатись, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

При цьому, якщо не дотримуватися елементарних правил, то внутрішній простір вже за годину на сонці нагріється до 70°C. Така температура зашкодить не тільки людям чи тваринам, але і склу, приладовій панелі, електроніці, пластиковим частинам і герметизаторам.

Ось кілька порад, які допоможуть уберегти транспорт від тотального перегріву:
  • Намагайтеся прикрити приладову панель – це найчутливіша до сонячних променів частина у салоні. Для цього можна використовувати газету, хустинку або світлий одяг.
  • Використовуйте сріблясті "сонячні щити" для вітрового скла. Вони відчутно захистять від перегріву салон. За можливості їх можна придбати для заднього та бокового скла. Якщо ж відбивача не виявилося під рукою, то вікна можна прикрити підручними речами: газетою, одягом або хоча б опустити сонцезахисні козирки.
  • Для захисту всього кузова варто використовувати чохол-накидку. Він збереже не тільки салон, але і лако-фарбове покриття авто. Тканина повинна бути світла і за можливості така, що дихає. Небажано, щоб вона терлась об машину на вітрі, "матуючи" лак і фарбу.
Крім того, під час паркування на спеці забирайте з салону і багажника вразливі речі – аптечку з ліками, пластикові іграшки, запальнички, аерозольні балончики, продукти і газовану воду.
Окремо варто згадати, що під сонцем нагрівається не лише салон, але і шини. Нагріту гуму, яка стикається з плавким асфальтом, може просто розірвати гаряче повітря усередині коліс, особливо на великій швидкості. Тому на літо варто трошки зменшувати тиск у камерах і регулярно його перевіряти.

Загалом же, навіть якщо автомобіль перегрівся, то перед поїздкою варто протягом десяти хвилин провітрити салон. Після цього можна спокійно їхати і увімкнути кондиціонер. Раніше згадувалось, як налаштувати охолоджувач повітря і не захворіти. Насамперед температуру варто знижувати поступово і не направляти холодні потоки повітря на людей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...