Поради дієтолога: Які продукти заважають схудненню

Одна з теорій в дієтології свідчить, що свіжі овочі здатні викликати бродіння в шлунку, але все залежить від багатьох факторів.

Дієтолог Ольга Усенко зазначає: ці продукти будуть бродити й заважатимуть схудненню, правильному травленню і правильному засвоєнню, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

А ось якщо їх їсти ввечері термічно обробленими, вони не будуть давати такої реакції і процес бродіння зведеться до мінімуму.

Які продукти можуть призвести до бродіння

• Овочі: білокачанна і квашена капуста, картопля, томати, горох, квасоля, цибуля часник. Подібні продукти в сирому вигляді підсилюють газоутворення.

• Свіжа зелень: петрушка, кріп, кінза, щавель.

• Ягоди і фрукти: цитрусові, банани, виноград, груші, яблука, персики, абрикос, чорнослив та інші. Вживання натщесерце призводить до сильного метеоризму, особливо якщо поєднувати з молочними продуктами.

• Зернові культури: каші, мюслі, кукурудза, висівки.

• Дріжджові вироби: білий і чорний хліб, пироги, здоба.

• Курячі і перепелині яйця у вигляді омлету або яєчні.

• Молочні, кисломолочні продукти: свіже молоко, сир, кефір, кисле молоко, домашнє вершкове масло.

• М'ясо та субпродукти: свинина, баранина, м'ясо качки, гусака, яловичина.

• Цукор і різні кондитерські вироби.

• Риба та інші морепродукти.

• Газовані напої, пиво, квас, пакетовані соки, киселі.

Ці продукти можуть призвести до процесу бродіння при різних факторах:

1. час прийому;
2. сумісність з іншими продуктами;
3. кількість прийомів їжі в день;
4. наявність алергій і непереносимості;
5. порційність, тощо.

Але зовсім не означає, що потрібно харчуватися повітрям. Потрібно відчувати свій організм, витримувати режим, витримувати порції, балансувати калорійність і тоді ви самі зможете розуміти який продукт, в який час і як на вас впливає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...