Поради експерта: Ази для тих, хто худне

Експерт розповіла, з чого почати переход на правильне харчування.

Перехід на правильне і збалансоване харчування вимагає часу, але результат того вартий. У такому разі відпадає необхідність сидіти на дієтах і мучитися обмеженнями, адже відтепер здоровий раціон стане нормою. Нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла в Instagram, як перейти на раціональне харчування, передають Патріоти України.

Що це за раціональне харчування? Все дуже просто! Це фізіологічно повноцінне харчування здорових людей із врахуванням статі, віку, стану здоров'я, способу життя, характеру праці і пр.

Існують певні принципи, яких необхідно дотримуватися:

  • енергетичний баланс - простіше кажучи, скільки ккал з'їли, стільки ж і повинні витратити. Якщо з'їдаємо більше, ніж витрачаємо, то надалі набираємо вагу. У зворотній ситуації, занепад енергії призведе до виснаження організму і зменшення м'язової маси.
  • баланс поживних речовин - то є правильний розподіл білків, жирів і вуглеводів. Найчастіше береться їх співвідношення 1:1:4.
  • режим харчування - це облік часу прийому їжі, інтервалів між ними і частоти.

В першу чергу - це щільні сніданок, обід і вечеря. А в другу - правильні перекуси.

Сніданок бажано з'їсти протягом першої години після підйому, а останній перекус за 3 години до сну.

Ці принципи є основним каркасом, на якому базується правильне харчування. Сідає на ПП, вважаючи тільки калорії, як це робить переважна більшість, велика помилка.

Не розмір вважати треба, а КБЖУ! Давайте розберемося що це таке?

К - калорії
Б - білки
Ж - жири
У - вуглеводи

Щоденний калораж і дозування макронутрієнтів розраховуються виходячи з статі, ваги, зросту, образу життя і цілі людини. Саме ці цифри допоможуть визначити чого і скільки вам потрібно з'їдати в день, щоб домогтися результату.

Важливий кожен з трьох складових, але в правильному співвідношенні!

  • недолік БЖУ призведе до неправильного функціонування організму
  • перебір БЖУ до проблем починаючи від хвороби нирок і до ожиріння.

Не ризикуйте своїм здоров'ям і гарантіями супер-швидкого результату в 5-10 кг за 1 тиждень. Це робота мінімум 1-3 місяців!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...