Поради експерта: Де сісти в авто, щоб вижити в ДТП

Щоб зменшити ризик отримання травм при ДТП, пасажирам слід правильно вибирати місце в салоні.

В Україні за 5 місяців загинуло понад 1000 чоловік в ДТП, ще більше отримали раніше різних ступенів тяжкості. Сідаючи, наприклад, в таксі, ви навіть не уявляєте, що вибір місця може виявитися вирішальним, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.
Щоб зменшити ризик отримання травм при ДТП, пасажирам слід правильно вибирати місце в салоні. Ні в якому разі не потрібно сідати поруч з водієм, радить автомобільний експерт. "Водій в разі ймовірного зіткнення робитиме все можливе, щоб траєкторія удару пройшла повз нього. І таким чином він часто підставляє під удар праву сторону", - говорить Віталій Новак.
Найбезпечнішим є місце на задньому сидінні, причому - посередині. "Це найбезпечніше місце в автомобілі, але сюди зазвичай ніхто не сідає. Хоч і не в такій мірі, але безпечно і місце за спиною водія. Крім того, сидячи тут, пасажиру буде зручніше, скажімо так, вплинути на водія, якщо той викликає у вас побоювання, поводиться неадекватно", - пояснює автомобільний експерт.
Але і сидячи ззаду, додає експерт, найкраще пристебнутися ременем безпеки. Навіть якщо поїздка недовга.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...