Поради експерта: Як не набрати ваги під час свят

Під час новорічно-різдвяних канікул вагу набирають майже всі. До того ж, якщо більшість гладшає приблизно на кіло, то окремі "щасливчики" можуть додати цілих п'ять зайвих кілограмів.

Фахівчиня з правильного харчування Вікторія Кляуз розповіла про декілька простих прийомів, які допоможуть мінімізувати шкоду здоров'ю від переїдання і не набрати ваги за новорічні свята. Про це вона написала в своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

На її думку, спершу варто почати з простих правил, застосовуючи хоча б по одному на рік. Адже будь-яка дія, підкреслила дієтологиня, завжди приносить результат.

По-друге, можна скласти план того, що ви їстимете, а від чого точно зможете відмовитися під час застілля. "Наприклад, "я з'їм лише одне шкідливе – шматочок "шуби" або щось іще, але обов'язково додам овочі та м'ясо . Прийшовши в гості, ви вже усвідомлено будете вибирати страви – звертати увагу на "заплановану їжу" і заплющувати очі на всі інші шкідливості", – стверджує Кляуз.

Не менш важливо взяти собі за правило – у жодному разі не їсти понад міру. Водночас, стверджує експертка, не потрібно їсти лише "заради процесу". Щойно зрозумієте, що харчі не приносить задоволення, а просто перемішуються у роті, – припиняйте смакувати.

Щоб не помилитися, можна зважувати їжу – це допомагає не переїсти у будь-якій ситуації. Кляуз підкреслила, що не можна вживати більше за свої звичні порції – адже у звичайних умовах жодна людина не подужає всю ту кількість харчів, яку їй вдається поглинути під час застіль.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...