Поради експерта: Як зняти втому й сонливість

Дієтологиня склала список корисних вітамінів.

Восени в людей часто виникає гіповітаміноз. Впоратися з сонливістю й утомою допоможуть вітаміни А, В12, С і D. Про це повідомила відома дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

За словами спеціалістки, вона часто чує від людей, що їм не вистачає енергії, важко змусити себе що-небудь робити.

Фус склала список вітамінів, які допомагають впоратися з сонливістю і втомою:

  • A (ретинол). Його дефіцит викликає швидку стомлюваність, слабкість, а також погіршення зору.
  • B12 (ціанокобаламін). Нестача цього вітаміну уповільнює обмін речовин, клітини отримують менше кисню, а організм витрачає більше енергії, аніж за його достатнього надходження.
  • C (аскорбінова кислота). Дефіцит призводить до швидкої стомлюваності, що позначається на загальному самопочутті.
  • D (ергокальциферол і холекальциферол). Цей вітамін синтезується в шкірі під впливом сонячних променів, з чим восени може виникнути проблема. Дефіцит вітаміну D призводить до втоми.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...