Пораненому на передовій розвіднику потрібна допомога

На Донбасі в результаті жорстокого бою, коли сепаратисти «ДНР» обстріляли українські позиції з 120-122 мм мінометів і гаубиць, був поранений розвідник 131-го розвідувального батальйону Євген Коловрат.

Хлопець воював в батальйоні разом з батьком, про героїчні подвиги якого в своїй книзі «Піхота» писав волонтер і учасник АТО Олег Болдирєв (псевдонім Мартін Брест), передають Патріоти України.

«Женя був у тій машині, яку російські заптурили недавно. Женя вижив, а кілька хлопців - ні. У Жені - осколки в очах і акубаротравма, і я дзвонив Майстру, коли він спішно лагодив машину, щоб поїхати в госпіталь до сина і побратимів», - пише Брест в Facebook.
Він згадує, що Євген, 4 роки тому ще дитиною приїжджав провідувати батька на фронт. А пізніше підписав контракт і пішов служити в розвідку. Вони воювали поруч - батько і син.

Зараз лікарі намагаються врятувати Євгену очі. Він уже переніс одну операцію. Попереду - ще кілька. «Операції будуть довгими і складними. Реабілітація потім буде довгою і складною. Ну і поруч - такі ж поранені наші хлопці з розвідки. ... Ми сподівалися обійтися своїми силами і коштом, але ми не впораємося», - пише Брест і дає номера карт, куди можна перерахувати гроші.

«Або можна купити книги "Піхота"..., починаючи з сьогоднішнього дня весь прибуток піде людям, без яких ці книжки б не було», - додає він.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...