"Порядні люди не хочуть співпрацювати з владою і бути політичними смертниками", - блогер

Владна команда не вміє підбирати кадри. Призначають випадкових людей.

Андрій Плахонін

Про це розповів публіцист та блогер Андрій Плахонін, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Це не лише помилка Зеленського. 2014-го, коли з "Солідарності" робили велику президентську партію, її теж роздули ні з чого.

Україна – одна з найбільших держав Європи з великим бюрократичним апаратом. Важко знайти правильних людей на кожну з сотень тисяч державних посад. Особливо коли маєш партію одноразовий кишеньковий політичний проект, а не партію з ідеологією. Й за попередньої влади на державних посадах весь час спливали якісь шахраї й недолюстровані. Навіть досвідчений Петро Порошенко, а він у політиці та на державній службі не одне десятиліття, не зміг заповнити кадрові прогалини. А Володимир Зеленський не має ані досвіду, ані знань. Приводить у владу людей, ще некомпетентніших за себе. В умовах кризи це швидко стає помітним. Коли у державі немає політичної кризи, звільнення випадкової людини, людини не на своєму місці займає не один місць, чи навіть рік. Зараз державна машина розвалюється на ходу — війна, політична, економічна криза, пандемія коронавірусу. Тож поганий водій за кермом, кожна деталь не на місці впадає в око чи не одразу. Того ж Іллю Ємця за некомпетентість і корупцію колись звільнили ще з уряду Азарова. Тож і зараз мають той самий результат, тільки швидше", - пояснює Андрій Плахонін.

За його словами, ця влада з самого початку мала дуже коротку лаву запасних. "Зараз багато справді професійних людей вже не хочуть мати з нею справу. Або не бажають брати на себе відповідальність під час нечуваної досі у новітній історії України кризи. Поганий чи добрий уряд, у сьогоднішніх умовах це все одно уряд смертників, тож багатьом не хочеться ховати своє реноме та майбутню кар'єру. Краще прийти на згарище як рятівник, ніж уславитися в історії гробарем.

На початку березня у відставку відправили уряд Олексія Гончарука. Призначили команду Дениса Шмигаля. В першому хоча б декілька ключових позицій обіймали професіонали. У новому - зараз можу пригадати хіба що міністра закордонних справ Дмитра Кулебу. Решта - це кращі з гірших, що погодилися. Цей уряд смертників формували не під реформи, а щоб якось відбути місяці епідемії та світової економічної кризи. Разом з усім негативом, що він назбирає на себе, його позбудуться, як тільки ситуація поліпшиться", - додає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...