Порятунок від теплового та сонячного удару: "Що стосується дівчат. Кажу абсолютно серйозно: треба обов'язково розстібнути бюстгальтер", - лікар (відео)

Під час теплового або сонячного удару необхідно надати людині першу допомогу і невідкладно викликати швидку. У важких випадках перегрів на сонці може призвести до смертельного результату.

Про те, як ефективно допомогти потерпілому до приїзду медиків, в ефірі ObozTV розповів лікар вищої категорії, кандидат медичних наук Віктор Сидоренко, передають Патріоти України.

Сидоренко зазначив, що симптоми теплового і сонячного удару практично не відрізняються, але тепловий удар протікає більш важко. А способи допомоги в обох випадках – однакові.

Необхідно ізолювати людину від шкідливого чинника – перенести в тінь.

Звільнити її від стягуючих елементів одягу.

"Що стосується дівчат. Кажу абсолютно серйозно, хоча це завжди викликає посмішку: треба обов'язково розстібнути бюстгальтер.По-перше, він стискає грудну клітину. По-друге, він зазвичай або дуже щільний, або зроблений із синтетичної тканини. Тобто жінки все життя носять на собі влітку такий невеликий тепловий компрес", – наголосив лікар.

Чоловікам, за його словами, треба розстібнути комірець або повністю всю сорочку.

Далі Сидоренко рекомендує охолодити людину, наскільки це можливо.Зокрема, прикласти охолоджувальні фактори (наприклад, пляшки з холодною водою) до шиї, під пахвами і до пахових ділянок.

викликати швидку допомогу. Ніхто не знає, як буде розвиватися стан. Це невідкладний стан. Можливо, через 5 хвилин після вашої допомоги людина встане, скаже "красно дякую" і піде додому. А іноді це може завершитися навіть смертю", – застеріг лікар.

Він також нагадав про небезпеку різкого перепаду температур.

"Молоді хлопці, особливо щоб похизуватися перед дівчатами, інколи люблять різко забігати у воду. Це може призвести до рефлекторної зупинки серця. І таку людину оживити вже дуже і дуже складно", – попередив Сидоренко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...