Порошенко розповів про політичне самогубство Гройсмана (відео)

Якби прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не затіяв вести самостійну політику, а об'єднався з "ЄС", разом вони набрали б більше голосів.

Таку думку висловив п'ятий президент України, лідер партії "ЄС" Петро Порошенко, передають Патріоти України з посиланням на УП.

Так він прокоментував ситуацію у Вінницькій області, де "Європейська солідарність" посіла четверте місце. Саме на 12 окрузі регіону Порошенко свого часу сам обирався в парламент, пізніше там балотувався і його син Олексій.
"Розкиданість демократичних сил. Ми і політична сила Гройсмана. Це була єдина область, де він подолав 5% бар'єр. Єдина у всій Україні. І він не переміг в області, але подолав бар'єр. На відміну від нас, де прохідний бар'єр був подоланий майже по всій Україні", - пояснив п'ятий президент.
Він зазначив, що з фракції Блоку Порошенка у Вінницькій області перемогли окремі народні депутати, які йшли самовисуванцями, а від прем'єр-міністра - ніхто не переміг ні в місті, ні в регіоні.
Порошенко сказав, що пишається тим, хто посів друге місце на "його окрузі". За його словами, кандидат від "ЄС" Олена Верлан-Кульшенко - "фантастична жінка, волонтер, лікар, військовий медик, мама чотирьох дітей".
Також лідер політсили додав, що жодним чином не ображається на Гройсмана. Однак згадав, що він був четвертим в партійному списку Порошенка, також політсила п'ятого президента висунула його на спікера і на прем'єр-міністра.
"Завершення моєї президентської каденції - це завершується перший етап, коли кожен може вибирати подальше життя. Було право у Володимира зробити цей вибір? Було. Одобряю я цей вибір? Ні. Я вважаю, що з політичної точки зору це було самогубство. Але чи має він право на цей вибір? Очевидно, так. Життя показало чи правий він був чи ні", - прокоментував Порошенко.
Він додав, що критику Гройсмана сприймає тільки як технологічні рекомендації, які не допомогли партії прем'єр-міністра пройти в парламент.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...