Порошенко заявив, що формули Штайнмаєра не існує (відео)

За словами експрезидента, Лавров написав формулу Штайнмаєра...

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що "формула Штайнмаєра" ні з ким не погоджена і її не існує. "Ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі. Немає угоди Штайнмаєра. Ніякої формули Штайнмаєра, нібито з кимось узгодженої, не існує", - сказав Порошенко в програмі Рандеву на 5 каналі, передають Патріоти України.

За його словами, були пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра, які полягали в наступному: після того, як буде сформований компонент безпеки, після того, як буде проведена бездоганна організація виборів, після того, як ОБСЄ визнає ці вибори, які відповідають критеріям ОБСЄ і будуть вільними і демократичними, відповідати вільному волевиявленню громадян. Штайнмаєр запропонував, щоб закон про особливий режим місцевого самоврядування вводився не через два тижні після виборів, коли виборчі комісії зобов'язані будуть підрахувати підсумки виборів, а в день виборів, тоді як ОБСЄ видасть звіт, що вибори є вільними.

"Ніяких інших позицій щодо перетасовки, що ми організовуємо виключно політичний процес, а безпеку не обговорюємо - це все вигадки пана Путіна", - підкреслив Порошенко.

"Я хочу вам розповісти, я вперше це розповідаю, про останню зустріч в Берліні з Путіним, Меркель, французький президент і мною. Коли Путін сказав: у нас є формула Штайнмаєра написана Лавровим. Я кажу: вибачте, ось маємо лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини пана Штайнмаєра, де вони пояснюють, що це - формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться. Він, Путін, приймає цю форму, читає і говорить: ні, це зовсім не те, у нас Лавров написав формулу Штайнмаєра. Я кажу: вибачте, ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим більше, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр і ви можете його запитати, пан Путін. Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо ґрунтуватися на наших пропозиціях - ось це стиль ведення переговорів Росією", - додав п'ятий президент.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...