Порошенко заявив, що Росія через Медведчука вимагала звільнити вбивць, які не мали відношення до ОРДЛО

Експрезидент зазначив, що "якийсь час Медведчук був єдиним каналом зв'язку з Путіним".

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що Росія через Віктора Медведчука вимагала звільнення засуджених в Україні вбивць, які не мали ніякого відношення до агресії на території окремих районів Донецької та Луганської областей, в обмін на звільнення частини українських військовополонених, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

За його словами, таким чином переговори почали перетворюватися «в фарс». «Від нас вимагали звільнення засуджених вбивць, які взагалі не мали ніякого відношення до агресії і до військових на території окремих районів Донецької та Луганської областей», - зазначив Порошенко.

Відповідаючи на питання, чому Медведчук міг здійснювати часті перельоти до Москви, Порошенко зазначив, що «якийсь час Медведчук був іноді єдиним каналом зв'язку з Путіним. І коли треба було проводити переговори зі звільнення заручників, у нас іншого механізму просто не існувало».

«Це була єдина причина, чому він мотивував часті перельоти до Москви», - підкреслив Порошенко.
«Але коли ми не змогли зв'язатися з Путіним після агресії в Керченській протоці, я зрозумів, що у нас ситуація кардинально змінилася, - зазначив він. - Будь-який крок, спрямований на вирішення ситуації із заручниками, на думку Путіна, працював на Порошенка».
Відповідаючи на питання, чому Віктор Медведчук не був заарештований за свої висловлювання, які можна було трактувати як державну зраду і сепаратизм, колишній глава держави зазначив, що «це питання знаходиться в компетенції СБУ». «До речі, я вже не при владі, але Медведчук не перестав літати в Москву! І СБУ не має до нього претензій, хоча там нове керівництво», - додав Порошенко.

«Ще раз підкреслюю, при відсутності посла Росії Медведчук був для мене лише одним з представників Путіна. Поганий, небезпечний, але один з представників", - сказав він.

При цьому Порошенко назвав політичну силу Бойко-Медведчука головним опонентом «Європейської Солідарності» на дострокових виборах до парламенту. «Але п'яту колону не місце в українській владі. Бойко і Медведчук, Мураєв і Вілкул - всі вони повинні залишитися на узбіччі», - підкреслив Порошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...