Порушникам більше не вдасться уникнути штрафів: Що відомо

Згідно з даними МВС, з розісланих 398 тисяч 410 «листів щастя» було оплачено лише 210 тисяч.

Нещодавно повідомлялося про проблеми, виявлені після запуску системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Одна з них полягала в тому, що виконавча служба не мала можливості примусово стягнути з порушника штраф, якщо він у відведені законом терміни не сплатив його добровільно. Так, у частині третій статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» було передбачено використання тільки паперових виконавчих документів, тоді як при автофіксації всі процедури проводяться в цифровому форматі, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Цим недоліком вітчизняні автомобілісти активно користувалися. Згідно з даними МВС, з розісланих 398 тисяч 410 «листів щастя» було оплачено лише 210 тисяч.

У силовому відомстві в терміновому порядку зареєстрували в парламенті законопроект, що враховує необхідні зміни. Він був прийнятий 15 липня. Закон, який запровадив електронну форму виконавчого документа, вступив в силу з 1 серпня.

«На виконання закону Мін'юсту необхідно ще прийняти Порядок пред'явлення до виконання виконавчих документів, виданих у формі електронного документа, перш ніж почнеться прийняття таких документів від патрульної поліції», - розповів приватний виконавець Андрій Авторгов.
Уже найближчим часом ігнорувати сплату штрафів за порушення ПДР буде собі дорожче. Простіше і економніше швидше сплатити штраф. Адже згідно з чинним законодавством, якщо це зробити в 10-денний термін, діє 50-відсоткова знижка. Якщо ж штраф в примусовому порядку буде стягувати виконавча служба, то його розмір автоматично зростає в два рази.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...