Посадити колишнього шефа: Рябошапка розповів, як узгоджується підозра ексголові НАЗК Корчак

Спеціальна антикорупційна прокуратура спільно з НАБУ 3 вересня скерували до генпрокурора Руслана Рябошапки проєкт підозри члену НАЗК Наталії Корчак у недостовірному декларуванні.

Руслан Рябошапка свого часу був підлеглим Наталії Корчак

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не вважає за необхідне погоджувати з ним підозру колишньому голові Нацагентства з питань запобігання корупції, а нині члену НАЗК Наталії Корчак. Про це він заявив журналістам, передають Патріоти України.

«Наталія Миколаївна Корчак не є спецсуб'єктом так званим, і підозру такій особі може повідомити звичайний прокурор», - сказав він.

17 вересня Національне антикорупційне бюро заявляло про намір до жовтня повідомити про підозру члену НАЗК Корчак. Наразі проєкт підозри перебуває в Генпрокуратурі для узгодження.

Нагадаємо, Спеціальна антикорупційна прокуратура спільно з НАБУ 3 вересня скерували до генпрокурора Руслана Рябошапки проєкт підозри члену НАЗК Наталії Корчак у недостовірному декларуванні.

Зазначимо, Корчак керувала НАЗК з 2016 по 2018 рік. У 2017 році нею зацікавилось НАБУ через підозру у приховуванні придбання паркомісця, а також користування незадекларованим авто. У 2018 році САП відмовилася узгодити підозру Корчак. 16 серпня 2019 року Солом'янський суд Києва скасував закриття справи проти ексглави НАЗК.

Варто зазначити, що Руслан Рябошапка свого часу був підлеглим Наталії Корчак. Як відомо, в НАЗК виник конфлікт між главою агентства Наталією Корчак і членами НАЗК Русланом Рябошапкою і Русланом Радецьким. В кінці березня 2017 року Рябошапка заявляв, що Корчак вичерпала свій потенціал на посаді глави відомства. 9 червня 2017 року член НАЗК Руслан Рябошапка подав Кабінету міністрів заяву про відставку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...