Посібник терористів, через якого вбили десять українських бійців, за рік може вийти на волю

Бутрименка взагалі засудили за фінансування тероризму.

Справа сепаратиста Миколи Бутрименка: слідчі вважають саме через нього 2014-го загинуло 10 українських спецпризначенців. Бутрименко привів до хати, де перебували українські захисники, бойовиків. І ті їх розстріляли. На Бутрименка полювали 2 роки - затримали, засудили до 8 років ув'язнення. Крапку в історії має поставити Запорізький суд. Завтра, 23 серпня, він розглядає апеляцію Бутрименка, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Ну, ось, було йому сім років. Син іде до першого класу, а його немає кому повести", - каже Тетяна Соловйова.

П'ятий рік поспіль вона живе у справжньому пеклі. Всі ці роки на запитання сина: "Де тато?", дівчина не знає, що відповісти. "Майже кожен день він дивиться на фотографії, міряє головний убор тата".

І стільки ж часу Галина Бузуляк, мати загиблого десантника Анатолія Бузуляка, - її сестра за спільним горем. "Мені всі говорять, що він загинув, як справжній воїн, як мужній чоловік. Але, це не втішає".
23 липня 2014 року над селом Дмитрівка на Донеччині бойовики збили два українські штурмовики СУ-25. На порятунок пілотів вийшли дві групи спецпризначенців Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ. 29 липня в районі селища Латишеве загін із 19 десантників зупинився на фермі місцевого жителя Миколи Бутрименка, який і запропонував їм ночівлю, а сам покликав бойовиків зі Сніжного. Ті спецпризначенців, які не підозрювали засідки, оточили. В результаті бою 10 українських бійців загинули, п'ятеро потрапили в полон, і лише чотирьом з боями вдалося вирватися з пастки.
"Бій тривав хвилин 20. Все в такому інтенсиві було, що, по-перше, дистанція була від 15 до 25 метрів. У них краща була позиція, бо вони за залізобетонним парканом", - згадує боєць.

Бутрименка шукали два роки. Спецпризначенці відстежували зрадника на окупованій території. Розпочався суд. Вирок запорізького суду шокував і близьких, і побратимів загиблих - вісім років. Судді виправдали Бутриманка у підозрі в теракті, засудивши лише за сплату самопроголошеній республіці податків. Тобто - за фінансування тероризму. Хоч кілька свідків бачили, як феремер зі зброєю в руках разом із бойовиками полював на спецпризначенців.

"Ми вважаємо, що доказів достатньо. Суддя вважає, що доказів надано недостатньо. Ми в апеляції це будемо оскаржувати, звичайно", - зазначив перший заступник прокурора Донецької області Олександр Лівочка.

Сам Бутрименко свою провину не визнає і на кожному засіданні просить суддю відпустити його на волю. "64 роки, а я сиджу в цих стінах і стан здоров'я з кожним днем у мене погіршується. Прошу вас врахувати під час винесення вироку і мене, якщо можна, виправдати", - сказав Бутрименко.

23 серпня в Запорізькому апеляційному суді вирішуватиметься подальша доля фермера Бутрименка. Якщо рішення Куйбишевського суду залишиться без змін, то вже наступного року обвинувачуваний у вбивстві десятьох українських воїнів вийде на волю. Це призведе до нечуваних наслідків, переконаний колишній заступник командувача ССО Сергій Кривонос: "Завдяки таким діям іде дескредитація попередніх п'яти років боротьби. І ті судді, які ухвалюють такі рішення, я ставлю питання, на чиїй вони стороні? За що гинуть люди?".

Прогнози невтішні, каже військовий юрист Максим Дижечко. Він аналізує подібні справи і, як правило, дорогі адвокати злочинців розбивають обвинувачення через неякісний збір фактів, а корумповані суди доводять фіаско прокурорів до логічного завершення. Як було із навідником терористичних "Градів" у Маріуполі, і з проросійськими активістами в Одесі, які вийшли на волю цього року. Цілком ймовірно, що Бутрименко стане наступним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...