"Послабити міграційний тиск зі сходу": Естонський міністр хоче позбавити українців безвізу

Хельме переконаний, що ті, хто приїжджають туди, "не стільки українці, як росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомо-совєтікус".

Міністр внутрішніх справ Естонії, голова Консервативної народної партії (EKRE) Март Хельме розпорядився з’ясувати, чи можна скасувати безвізовий режим для громадян України, які приїжджають в країну, передають Патріоти України з посиланням на ERR.

Міністр заявив, що збирається представити парламенту відповідні законодавчі ініціативи вже цієї осені.

За його словами, лідери EKRE заздалегідь передбачали: як тільки Україна отримає безвізовий режим з ЄС, вона стане “троянським конем”. “Троянським конем у тому числі і для Росії, тому що ті, хто приїжджають сюди, не стільки українці, як росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомо-совєтікус. Цей міграційний тиск зі сходу на нас дуже сильний, і він продовжує посилюватися”, – заявив естонський міністр.

При цьому Хельме зазначив, що повністю скасувати міграцію не вийде, але у Естонії повинна бути можливість вирішувати, кого і на яких умовах впускати.

У свою чергу глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що скасувати право безвізового режиму для українців неможливо і це не в інтересах країни. “Одностороння відміна короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумна і юридично неможлива”, – сказав Рейнсалу.

За його словами, крім виконання Україною об’єктивних умов, це рішення було чітким політичним кроком ЄС, і відмова від нього не відповідає інтересам Естонії у підтримці інтеграції України в Євросоюз.

Віце-голова комісії закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсон (Партія реформ) вважає, що уряд Юрі Ратаса крок за кроком змінює курс зовнішньої політики Естонії. Так Міхкельсон прокоментував ініціативу міністра внутрішніх справ позбавити громадян України права безвізового в’їзду в Естонію. “Навіть Путін не називав Україну троянським конем для Європи. Тепер це зробив член уряду Естонії”, – заявив він.

Міхкельсон також додав, що від системи безвізових відносин Естонія завжди більше виграє, ніж втрачає. “Україна не є проблемою з точки зору незаконної імміграції. Не будемо забувати, що Україна і за нас бореться проти російської агресії. За останні 24 години на фронті було поранено шістьох українських солдат”, – зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...