Посольство США запропонувало українцям екзотичний рецепт млинців

В останні дні Масляної посольство США в Україні порадило рецепт бататових млинців, що готують переважно в південних штатах США.

Відповідний рецепт опублікували на сторінці посольства у Facebook, передають Патріоти України.

Батат (солодка картопля) часто використовується в американських стравах, особливо в кухні південних штатів США. Такі страви особливо популярні на День подяки, коли їх зазвичай подають як пюре з солодкої картоплі. Але також вони смакують і у повсякденних стравах.

Інгредієнти:

  • 1½ склянки (375 г) борошна для випікання
  • 2 ст.л. (30 г) білого цукру
  • 1 ст.л. (15 г) розпушувача
  • 1 ч. л. (5 г) меленої кориці
  • ½ ч. л. (2 г) меленого мускатного горіха
  • ½ ч. л. (2 г) солі
  • 1½ склянки (375 мл) 2% молока
  • 1 склянка (250 г) пюре з вареного американського батату (приблизно з 1 великого батату)
  • 2 великих яйця
  • 2 ч. ложки (10 г) вершкового масла - розтоплене масло додатково, для приготування млинців

Приготування:

  1. Змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю, мускатний горіх і сіль у глибокій мисці.
  2. За допомогою блендера зробіть пюре змішавши молоко, пюре з батату, яйця та 2 чайні ложки (10 г) розтопленого вершкового масла.
  3. Повільно додайте молочне/бататове пюре у борошняну суміш, збиваючи до однорідності.
  4. Нагрійте антипригарну пательню або гриль-сковорідку на середньому повільному вогні. Додайте достатньо вершкового масла, щоб змастити дно сковорідки.
  5. Вилийте на пательню приблизно 1/3 склянки (75 мл) рідкого тіста; смажте до утворення бульбашок приблизно 3 - 4 хвилини. Переверніть і готуйте ще 2 хвилини. Повторіть смаження із залишками вершкового масла.
  6. Подавайте млинці з бататовим маслом та кленовим сиропом.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...