"Поспіх у земельній реформі може створити проблеми", - експерт

Швидке запровадження земельної реформи в Україні може спричинити незворотні помилки.

Таку думку висловив керуючий партнер Європейського банку реконструкції і розвитку у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

На Київському міжнародному економічному форумі він додав, що земельна реформа – таке місце, де не можна допускати помилки. "Мантра, яку ми постійно чуємо, в тому числі чули і в Маріуполі (на інвестиційному форумі – ред. 24 канал) на минулому тижні, – "нам потрібно поспішати, зробити все якомога швидше, так, будуть помилки, але потім ми їх виправимо", – зазначив експерт.

Однак Патроне запевняє, що потрібно взяти паузу і зробити все поступово та правильно. "Треба зберегти права малих фермерів", – наголосив він.

Окрім того, заступник керівника управління корпоративних фінансів Європейського інвестиційного банку Жан-Жак Сулакру також погодився з думкою Патроне. "Україні не варто поспішати. Я б рекомендував робити це поступово, спочатку вирішуючи питання земель у державній власності, приватизуючи її", – радить Сулакру.

Водночас голова інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала зазначив, що бізнес очікує відкриття ринку з 1 жовтня 2020 року. "Моя рекомендація була б використовувати це вікно можливостей – політичних можливостей і політичної волі на ранньому етапі, оскільки з часом це бажання може зменшитися і просунути такі непопулярні реформи було б важче", – заявив Фіала.

Зауважимо, що в Україні діє заборона на продаж та відчуження земель сільськогосподарського призначення. Проте в уряді планують відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...