Поставили "раком": Росіяни поступились гордістю та заплатять Польщі штрафи за брудну нафту

Росія погодила процедуру компенсацій за «брудну нафту» в «Дружбі».

Польська нафтопереробна компанія Orlen повідомила, що під час зустрічі в Москві з питання відновлення поставок чистої нафти по трубопроводу «Дружба» в Польщі польській стороні був представлений механізм компенсації між «Транснефтью» і виробниками нафти. У зв'язку з цим, за попередніми даними глави правління Orlen Даніеля Обайтка, стався прорив, передають Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

«Жорстка стратегія ведення переговорів дала результати. Ми могли собі це дозволити, завдяки підтримці нашого уряду, але також завдяки тому, що за останній рік ми значно диверсифікували постачання нафти в Польщу. В даний час в плоцькому нафтопереробному заводі PKN Orlen ми переробляємо тільки 50% нафти зі східного напрямку. Завдяки цьому в будь-якій ситуації, пов'язаній з перебоями в поставках, ми можемо залишатися гнучкими», - зазначив Даніель Обайтек.

Польська нафтопереробна компанія Orlen повідомила, що компанія «Транснефть» виділить російським виробникам нафти компенсації на покриття претензій, які направляються на їхню адресу одержувачами нафти. Присутні на зустрічі в Москві російські постачальники і виробники нафти відзначали обгрунтованість цього рішення.

Оператори готові відновити постачання чистої нафти з 10 червня цього року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...