Постраждало троє колег: На Одещині побили керівництво нацпарку "Тузловські лимани" (фото)

Інцидент трапився під час огляду охоронних території парку, у результаті постраждало троє колег

На Одещині 29 червня жорстоко побили керівництво національного природного парку "Тузловські лимани", які здійснювали огляд охоронних територій. Серед постраждалих – заступник керівника нацпарку Іван Русєв та виконуюча обов’язки директора Ірина Вихристюк, а також один із інспекторів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник одеського "Автомайдану" Віталій Устименко, передають Патріоти України.

"Тітушки" розбили Івану Трифоновичу перенісся і, схоже, зламали ребро. В Ірини забої обличчя. Постраждав також інспектор НПП Віталій Дімов. Зараз вони пишуть чергову заяву і дають пояснення. Наразі їм нічого не загрожує, проходитимуть обстеження", – написав він.

Активіст зазначив, що, за попередньою інформацію, нападники нібито мають відношення до охоронної фірми і працюють "на замовлення родини, яка претендує на заволодіння 30 гектарів території національного парку".

Постраждалий Іван Русєв

"Я вже не апелюю до поліції, просто сьогодні знову постраждали хороші люди, які рубляться за вашу природу", – прокоментував він, опублікувавши фото побитого Івана Русєва.

Еколог же зі свого боку заявив, що найбільше з його колег постраждала в. о. директора Ірина Вихристюк – дружина підприємця побила її палицею.

"Світлана увірвалася до автомобіля нацпарку, де сиділа і працювала Ірина Вихристюк, била її палицею і рвала її волосся… Прорватися до авто нам було складно, її оточили відморозки охоронного агентства... Ми отримали травми, умовно можна сказати терпимі, дали свідчення поліції, їдемо на судмедекспертизу", – написав Русєв у Facebook.

Зазначається, що між керівництвом нацпарку та сім'єю конфлікт триває давно. Зокрема, ще в 2016 році голова цієї родини нібито силою намагався відстояти можливість полювати і ловити рибу на косі, яка відділяє Тузловські лимани від моря. Цьогорік у січні НПП через суд змусив бізнесмена припинити незаконне використовування 30 гектарів заповідного лебедівського лісу, однак конфлікт на тому не вичерпався.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...