"Поточне посилення гривні - це довгостроковий ефект", - Маркарова

За словами міністерки, найголовніше для бюджету – щоб курс національної валюти був передбачуваним і коливався у певних межах.

Оксана Маркарова

Зміцнення курсу гривні має довгостроковий ефект, заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"У новому макропрогнозі, розробленому Мінекономіки, середній курс на 2020 рік становить 27 грн... Із комунікації з Національним банком, з експертним середовищем ми бачимо, що поточне посилення гривні не випадкове, не короткострокове. Це більш довгостроковий ефект", – сказала Маркарова.

На запитання, добре це для України чи погано, міністерка фінансів відповіла: "Дивлячись, для якої частини". "Різні частини бізнесу демонструють різне ставлення до курсу. Ми як країна живемо у плаваючому валютному курсі. Це правильно, тому що ми будуємо ринкову економіку. Головне – щоб курс коливався у певних межах. Для бюджету важливо, щоб він був передбачуваний, а наш прогноз максимально наближений до реалій. Якщо говорити про вплив курсу на бюджетні показники, зокрема на доходи, то посилення гривні призводить до зменшення доходу від митних платежів. Але видатків у валютній частині боргу ми платимо менше. НБУ, МВФ, Світовий банк передбачають міцніший курс у 2020 році. Новий офіційний макропрогноз уже містить інший середній курс. Відповідно, ми перераховуємо бюджет", – зазначила міністерка фінансів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...