Повернення полонених: Арестович звинуватив Медведчука у маніпулюванні

Бойовики «Л/ДНР» раніше заявили, що перед Водохреща 19 січня передадуть на підконтрольну Україні територію групу утримуваних осіб, зокрема «жінок, людей похилого віку і осіб, які страждають на важкі захворювання».

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу і радник голови Офісу президента Олексій Арестович прокоментував заяву бойовиків «Л/ДНР» про передачу полонених на підконтрольну Україні територію. У своєму Facebook він написав, що Росія таким чином намагається тиснути на українську сторону переговорів, передають Патріоти України.

«Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові "органи" готують до "повернення", а пропуск і зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо він відбудеться, буде організований уповноваженими державними органами України», - запевнив Арестович.

Він наголосив, що ні статус депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, за посередництва якого пройде повернення громадян, ні його родинні зв'язки - не підстава для маніпулювання статусом «громадянина України» і «примусовим переміщенням наших будь-куди у взаємодії з державною владою країни-окупанта».

«Взаємодія з РФ, державою-окупантом, здійснюється відповідно до норм міжнародного права та українського законодавства, в рамках домовленостей, досягнутих в нормандському форматі... Будь-які спроби тиску на нас не приносять користі, а у випадку з людьми, постраждалими від окупантів, - ще й аморальні», - заявив спікер української делегації.

Бойовики «Л/ДНР» раніше заявили, що перед Водохреща 19 січня передадуть на підконтрольну Україні територію групу утримуваних осіб, зокрема «жінок, людей похилого віку і осіб, які страждають на важкі захворювання». Скількох людей планують відпустити, бойовики не уточнили.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що всі переговори про повернення утримуваних осіб проводять уповноважені держоргани України, а приватні особи не можуть втручатися в питання міждержавного врегулювання збройних конфліктів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...