"Повна маячня": Ексміністр прокоментував 12 кроків до миру, запропоновані Мюнхенською безпековою конференцією

На конференції з безпеки у Мюнхені 14 лютого оприлюднили 12 кроків для досягнення миру в Україні. Після того, як українські та іноземні ЗМІ почали критикувати так званий Мюнхенським план, він зник із сайту конференції.

Володимир ОгризкоВід 12 кроків до миру очікувати нічого і вони не матимуть жодного стосунку до врегулювання ситуації в Україні. Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Він розповів, що це вже не перша спроба Росії просунути свої ідеї через міжнародні форуми. За словами дипломата, у такий спосіб РФ намагається сформулювати свій порядок денний. "Виходячи з того, що цей документ уже зник, і сама ідея зникла як така, бо більшої дурниці, ніж писати про зобов'язання, жертви країни, агресії й не згадувати жодним чином про країну, яка є агресором – це повна політична маячня", – повідомив Огризко.

Він також додав, що якщо і справді понад половину пунктів писали в Україні, то це означає, що п'ята колона Росії є сильною і нам потрібно відповідно на це реагувати. Але вона не є визначальною для національних інтересів України. "Треба зробити так, щоб вона була реально маргіналізованою. І тоді на всі ці "пісанія" не треба буде звертати жодної уваги. Але це сумно, що колишні українські дипломати доходять до такого рівня ницості й того, що назвати здоровим глуздом насправді не можна", – сказав Огризко.

Колишній міністр також наголосив, що у Європі ніколи не визнають того, що можна загарбати чужу територію псевдореферендумами й в цьому плані нам боятися нічого.

Огризко додав, що економічні інтереси будуть справляти вплив на політиків, але жоден з них не зможе переступити через норми міжнародного права, які є основою післявоєнного устрою у світі. А такі дії з боку Росії свідчать про те, що ми повинні формулювати свої цілі та виносити їх на порядок денний і пояснювати, що ми маємо на увазі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...