Повнопривідні модифікації, пікап, фургон, вантажівка і інші: Невідомі версії "Таврії" (фото)

“Таврію” проектували як ціле сімейство автомобілів.

Про історію створення першого прототипу написали у блозі "Коротка хронологія створення “Таврії”, що почалась у 70-х роках", передають Патріоти України.

Серед одного з не озвучених у попередній статті – прототип розроблений за подобою Ford Fiesta

Прототип ЗАЗ 1102

ЗАЗ 1102 -це зразок другої половини 70-х років, але з деякими візуальними змінами він став на конвеєр лише у 1988 році.

4-дверний Хетчбек

Була версія і 4-дверного хетчбека. В прототипі з лівої сторони було лише дверка у водія, з правої сторони вже дві.

Седан 1103

Як відомо ЗАЗ 1103 “Славута” має кузов ліфтбек та стала на конвеєр у 1999 році, проте ще на початку 90-х років існували прототипи цієї моделі з кузовом седан.

ЗАЗ 1306

Науково-технічний центр “ЗАЗ Автотехніка” розробив чотирьомісний пікап. Цей автомобіль не запустили у серію, але щонайменше один екземпляр цієї версії експлуатують на українських дорогах.

ЗАЗ 1102 “Тюнінг”

Вже під час серійного виробництва “Таврії” було запропоновано її тюнінгований варіант, який отримав капот від “Славути”, а також замінено деталі екстер’єру. Серед технічних нововведень на авто була встановлена гальмівна система від ВАЗ 2108.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...