Повний аналог Єрмака: Указом президента в СБУ призначений "гаманець Баканова"

Президент призначив бригадним генералом цивільну людину, яка жодного разу не була в АТО, і прослужила в СБУ всього один рік. Турбоприниження військових звань на День захисника України.

"Гаманець Баканова" указом президентом отримав звання бригадного генерала СБУ! На День захисника президент України присвоїв кілька генеральських звань, в СБУ генералами стали двоє - перший заступник начальника департаменту оперативного документування Олексій Омельченко (виконує обов'язки начальника Департаменту оперативно-технічних заходів, тобто рахується в стеженні, а займається зовнішньою рекламою), і .... барабанна дріб ... начальник Головного управління внутрішньої безпеки Андрій Олегович Наумов, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Про ступінь кваліфікації цього новоявленого генерала судіть самі. Наумов зробив кар'єру в Генеральній прокуратурі, але він не займався розслідуваннями і розшуком - він дослужився до посади заступника начальника управління матеріально-технічного забезпечення, працював завгоспом. У 2017-му його з ГПУ прибрали, і Наумов пішов працювати також на господарську роботу - директором держпідприємства Чорнобильської зони. І ось звідти Наумова призначили відразу головною людиною в СБУ, одразу начальником Головного управління!

Бригадний генерал - це військове звання, нове, "за стандартами НАТО". СБУ не реформували за стандартами НАТО, війська не реформували за стандартами НАТО, а ось звання ввели. Люди все життя роблять кар'єру, щоб стати генералом, проходять навіть в нашій кумівський і корумпованій системі якийсь шлях, хоча б трохи, на полігонах, на затриманнях. А тут цивільна людина працювала директором держпідприємства, отримала відразу військове звання полковника після призначення на службу в липні 2019 го, і через рік служби, один рік військової служби в київських кабінетах, не виходячи з Володимирської і з найближчих ресторанів, без якихось затримань , розкриттів, без всяких заслуг перед країною, які можна публічно пред'явити став генералом! Звання у Наумова військове, його тепер можуть перевести по службі, наприклад, в ВСУ, і він там теж буде на посаді генерала, він же тепер військовий.

За даними Цензор.нет, ні раніше, ні під час своєї фіктивної служби в СБУ Наумов за час війни жодного разу не був в зоні АТО / ООС, і не має поняття про ключові напрямки роботи СБУ - контррозвідки і боротьбі з російською агресією. Таке призначення - це приниження генеральського звання. Турбоприниження від нашого турборежима.

А тепер хто ж такий цей унікальний чоловік, заради якого ось так переступили через всі правила і традиції, якого так показово підняли всупереч будь-якій логіці і здоровому глузду?

Андрій Наумов - це зараз всемогутній "сірий кардинал" СБУ. Наумов в СБУ - це повний аналог Єрмака в Офісі президента. З самого заснування внутрішня безпека була просто управлінням, підлеглим голові, частиною його апарату. Це не була генеральська посада ,. Але Баканов для одного змінив структуру СБУ, і перетворив внутрішню безпеку в Головне управління. Таким чином, Наумов став керівником по статусу самостійного структурного підрозділу.

Чим займається Наумов - вам скаже будь-який бізнесмен, у якого сфера діяльності потрапляє у відання СБУ. Він вирішує і збирає у Баканова абсолютно все. Наприклад, операція по "наїзду" на підприємства у Ігоря Тинного в інтересах партнерів Баканова.

Призначення генералом Наумова, який не має досвіду оперативної роботи, не має управлінського досвіду в спецслужбах, - це демонстрація реальних пріоритетів СБУ. Інтелект іншого "рішали" - Павла Демчина, раніше викликав сміх, але це просто рекорд дурниці.

Не затримання російських терористів, не контррозвідка, а вирішення особистих питань - приставити стеження, когось "віджати", з кимось "замутити". І це показує, що треба зараз для кар'єри в СБУ - не заслуга, недосягнення, а як зазвичай, виконання найпримітивніших корупційних замовлень начальства. Причому для виконання цих замовлень генералом можуть призначити будь-яку випадкову людину з вулиці - прямо як у веселому серіалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...