Пожежа на останньому авіаносці скреп: У Путіна підбили кількість загиблих та поранених на знищеному "Адміралі Кузнєцові"

Більшість з постраждалих отруїлися продуктами горіння.

У Мурманську майже добу горів авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов». За останніми даними, загинули дві людини, ще 14 постраждали, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За інформацією екстрених служб, займання сталося під час ремонтних робіт в першому енергоотсеке. Джерело повідомило, що інцидент стався під час проведення регламентних зварювальних робіт. Від окалини, що потрапила на нижні палуби, загорівся кабель. Він прокладений різними відсіками і палубами судна, через це гасіння ускладнено. Співрозмовник зазначив, що матеріал горючий і плавкий і знаходиться в важкодоступних місцях.

У Центрі судноремонту «Звездочка» уточнили, що загоряння сталося в трюмі першого енерговідсіку корабля. У момент загоряння на крейсері перебували 400 працівників, всіх евакуювали.

Горіло дизельне паливо, гасіння здійснювалося за допомогою пінної атаки. Пожежі було присвоєно другий, підвищений, номер складності. 13 грудня близько 4:00 за київським часом відкрите горіння було ліквідовано на площі 500 кв. м. Пожежа була повністю погашена близько 7:00 (у Києві) того ж дня.

В результаті пожежі загинули двоє чоловік, 14 постраждали, стан одного з них оцінюється як важкий, решти як середнього ступеня тяжкості, всі вони знаходяться в лікарнях. Як розповів співрозмовник агентства, більшість з постраждалих отруїлися продуктами горіння. Одна людина отримала черепно-мозкову травму, це працівник 35-го судноремонтного заводу. На борту були присутні і члени екіпажу.

Об’єднана суднобудівна корпорація (ОСК) проведе внутрішнє розслідування для встановлення причин того, що сталося. Причиною пожежі могло стати порушення техніки безпеки при проведенні зварювальних робіт. СК РФ порушив кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...