Пожежа в Нотр Дам де Парі: Вчені зробили тривожний прогноз (фото)

Після пожежі у Франції, яка серйозно пошкодила Собор Паризької Богоматері, експерти заявили про необхідність закріпити кілька критичних точок, щоб будівля не обрушилася.

Перший критичний елемент знаходиться в поперечному нефі, передають Патріоти України з посиланням на Le Figaro.

Йдеться про 15-метровий трикутний елемент вагою в кілька тонн, який тягнеться по фасаду і більше не підтримується опорними балками даху. У разі його падіння може обрушиться значна частина північного фасаду. «Була проведена значна робота, щоб зміцнити верхню частину, спорудили щось на зразок опор», - повідомив міністр культури Франції Франк Ріст'є.Другий викликаючий побоювання елемент - західний фронтон, що знаходиться між двома дзвіницями. Перекриття, на які він спирався, впали після пожежі. «Він дуже крихкий, він нахиляється, особливо тому, що статуя янгола нагорі була настільки обпечена, що розкололася до самого кінця», - пояснив міністр.Третій - кут південної дзвіниці, який під час пожежі сильно нагрівся, через що існує ризик руйнування фігур химер. «Якщо вони впадуть, то можуть поставити під загрозу великий орган, який до цих пір зберігся. Операція зі зняття химер вже почалася», - повідомив Франк Ріст'є.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...