"Пожежа в Taryan Towers це тільки початок": Інженер розповів про системні проблеми для столиці

Порушення будівельних норм - це системна проблема в Києві.

пожежа в Taryan Towers

Пожежа в Taryan Towers є наслідком системної проблеми для міста Києва. Про це заявив інженер-проектувальник Микола Хрустальов в своїй публікації на Facebook, передають Патріоти України.

"На жаль, порушення будівельних норм - це системна проблема в Києві, нерухомість преміум-класу не виняток. Те, що першим загорівся Taryan Towers - просто збіг, на черзі багато інших. Наприклад, ви знаєте, що тільки у Signature є вертолітний майданчик, що підходить для евакуації жителів?" - зазначив експерт.Він також заявив: "Окремо стоїть проблема під'їзних шляхів для пожежного транспорту: під час пожежі в Taryan Towers МНС зіткнулися з неможливістю під'їхати до башт через припаркований транспорту, якби об'єкт був уже зданий і там жили люди, то без людських жертв б не обійшлося. З усіх, кого моніторив, тільки Signature зробили окремий пожежний в'їзд на стилобат, в ЖК Philadelphia потурбувалися про доступ до будинку пожежного транспорту, а так, мабуть, більше нікого і не знаю, що би так заморочилися".

"Якість матеріалів, використовуваних в будівництві, також має значення, в цьому можна було знову ж переконатися під час пожежі. Якими нормами керувалися інженери Taryan Towers - для мене загадка, але використовувати горючий утеплювач в будівництві лакшері сегмента - злочин і перед покупцями, і перед совістю. Наприклад, в KAN Development як утеплювач використовували мінераловатні плити, що відносяться до негорючих матеріалів. Або ж "Київміськбуд", всі будинки ЖК "Київміськбуд" утеплені мінеральною ватою, а це безпечний і ефективний утеплювач", - резюмував експерт.

Нагадаємо, 2 вересня о 20:57 сталося загорання на 34 поверсі елітної багатоповерхівки в центрі Києва - Taryan Towers. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав, однак спроби власників будівлі "зам'яти історію" спровокували низку скандалів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...