Позитив тижня: Наші зенітки зможуть бити по ворогові зі швидкістю 33 постріли на секунду

ЗСУ скоро отримають нові стволи КБА 40 для ЗУ-23-2.

ДП "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" успішно завершило всі необхідні випробування для поставки в українську армію 23-мм стволів КБА 40 для зенітної установки ЗУ-23-2 та готове до їх серійного виробництва, передають Патріоти України з посиланням на ДС.

Київське підприємство розробило робочу конструкторську документацію і за власною технологією виготовило перші стволи, які витримали жорсткі умови початково-відомчих випробувань в повному обсязі. За їх результатами було прийнято рішення про допуск стволів до експлуатації в ЗСУ.

Під час випробувань було перевірено точність, дальність, кучність стволів, їх живучість і здатність витримати скорострільність зенітної установки у 2000 пострілів на хвилину, тобто 33 постріли на одну секунду. Крім того, новий ствол витримав і різке охолодження після такого темпу стрільби. Випробування показали перевищення характеристик КБА 40 в порівнянні із застарілим стволом радянського виробництва.

Він дозволить замінити аналогічні радянські стволи, які сьогодні використовуються в зенітних установках ЗУ-23-2. Крім того, на підприємствах "Укроборонпрому" йдуть розробки бойових модулів з використанням стволів КБА 40 для оснащення ними української бронетехніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...