"Працюють над хімічною та біологічною зброєю": США ввели санкції проти російських НДІ

Під санкції потрапив і заклад, причетний до створення вакцини від коронавіруса.

Влада США ввели нові антиросійські санкції. Вони стосуються двох російських науково-дослідних інститутів Міноборони, зокрема 48-го ЦНДІ, де перевіряли російську вакцину від коронавірусу на токсичність, безпеку і захисну ефективність. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на міністерство торгівлі США, передають Патріоти України.

В Америці російські НДІ звинуватили в роботі над хімічною та біологічною зброєю.

Внесення організацій в списки міністерства торгівлі США означає, що американська влада вводить обмеження на експорт, реекспорт та передачу товарів особам і організаціям, які представляють ризики для нацбезпеки і зовнішньополітичних інтересів Сполучених Штатів.

У Росії вже відреагували на цю новину. Так, сенатор Олег Морозов заявив, що на такий крок Вашингтон пішов через успіхи Москви в розробці вакцини. "Проти російський вакцини США ведуть війну відразу за двома напрямками: з одного боку, це питання престижу американської науки, яка в черговий раз програла нам і тепер прикриває свою поразку санкціями, а з іншого - голий розрахунок, а саме закрити західні ринки для нашої вакцини", - сказав він.

Сенатор Костянтин Косачев теж вважає, що американські обмежувальні заходи свідчать про нездатність Вашингтона конкурувати на рівних. "Практично всі без винятку санкції є інструментом створення економічних проблем для конкурентів, а не засобом врегулювання політичних розбіжностей. У цьому сенсі вони явно порушують і загальноприйняті норми міжнародного права, і зобов'язання США перед СОТ", - зазначив політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...