Працюватиме як годинник: Медики назвали п'ять продуктів для роботи серця

​Серцево-судинна система людини потребує постійного підживлення необхідними елементами, мінералами та вітамінами. Самим корисним для роботи серця є калій – саме він здатний підтримати здоров'я нервової та серцево-судинної систем.

Фахівці назвали продукти, які потрібно обов'язково включити в раціон для хорошої роботи серця, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Квасоля

У бобових міститься дуже багато калію й особливо його багато – у квасолі. У 100 грамах білої близько 500 мг цього важливого мікроелемента. Крім калію, у квасолі велика кількість магнію, міді, фосфору, заліза і вітаміни.

Авокадо

У цьому екзотичному фрукті також багато калію, але ще багато вітамінів, антиоксидантів і корисних для організму жирів. Постійне вживання авокадо сприятиме хорошій роботі серця і поліпшить травлення. Також цей фрукт здатний омолодити організм і зміцнити імунітет.

Сухофрукти

Сухофрукти в раціоні також необхідні, навіть якщо не вживати їх на постійній основі. Вони є джерелом вітамінів і мінералів, в тому числі й калію. Для перекусу або в додаток до інших страв медики радять вживати курагу, фініки та чорнослив. Але захоплюватися ними не варто – в них міститься цукор.

Картопля

Картоплю часто виключають з раціону люди, які стежать за фігурою, оскільки в ньому міститься крохмаль і вуглеводи. Однак у картоплі міститься багато калію й інших корисних речовин. Для того, щоб зберегти всі корисні речовини – запікайте картоплю в духовці.

Арахіс

У цих горішках багато корисних мікроелементів і 50 грамів арахісу можуть забезпечити добову потребу організму у калії. Але не варто арахісом зловживати – він досить калорійний.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...