"Працював на "хунту" і "кривавий режим Порошенка": Хабарник із Києва став "міністром ДНР" (відео)

Рущак з 2013 по 2015 рік обіймав у Києві не дуже публічну посаду голови Національного агентства з акредитації України (НААУ).

Новим "міністром промисловості" в так званій "ДНР" став Володимир Рущак, який до 2015 року був звичайним українським чиновником, що з ганьбою вилетів зі служби за корупцію. Про це розповів блогер Денис Казанський, передають Патріоти України.

Рущак з 2013 по 2015 рік обіймав у Києві не дуже публічну посаду голови Національного агентства з акредитації України (НААУ). Цей орган видавав дозволи компаніям на заняття сертифікацією українських товарів про відповідність їх нормам Євросоюзу.

"Як і будь-який орган, який видає дозволи і ліцензії, він створює безліч можливостей для корупції. І Рущак цими можливостями користувався. Якщо коротко, суть схеми була такою. Рущак створив приватну комерційну структуру, яка консультувала бізнесменів, як отримати ліцензії в НААУ. І коли підприємці приходили до Рущака, він направляв їх у свою ж контору", – пояснив Казанський.

Це була завуальована форма хабара, хоча і зроблена трохи розумніше, ніж просто брати гроші. Проти Рущака завели кримінальну справу, але він не сів, а відразу втік до Росії.

А через деякий час Рущак сплив в "ДНР" і влаштувався у її "владу". Спочатку він став "заступник міністра промисловості", а днями став "міністром".

"Це дуже смішно. Тому, що український чиновник, який до середини 2015 року працював у Києві, не мав жодного стосунку до "ЛДНР", не співчував сепаратистам і займався своїми корупційними справами, раптом попався на хабарі і втік до Пушиліна. І став його міністром. Тобто люди, які розповідають, що вони борються за народну республіку без олігархів, проти "фашистів", беруть в свої ряди українського шахрая і призначають його міністром. Людину, яка працювала на "хунту" і на "кривавий режим Порошенка". Тобто, непотріб, який повинен був сидіти в українській в'язниці, спокійнісінько знайшло собі притулок на непідконтрольною території і там пішов на підвищення. Став "елітою" республіки", – пояснив блогер.

Тепер Рущак буде в "республіці" займатися тими ж грабежами і віджимами, що і вся інша верхівка бойовиків.

"Єдине, що мене дивує, що досі там є люди, які готові воювати і захищати право ось таких Рущаків грабувати населення", – задався питанням Казанський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...