Православні та католики сьогодні вшановують пам'ять уславленої святої

Життя Марії Єгипетської — яскравий приклад практики покаяння.

П'яту неділю Великого посту присвячено Марії Єгипетській. 14 квітня православна церква згадує преподобну Марію Єгипетську, християни вшановують пам'ять блудниці, яка розкаялась. Її життя — яскравий приклад практики покаяння, передають Патріоти України.

Короткий життєпис святої Марії Єгипетської

Жила преподобна ще в VI столітті і вже тоді прославилася своєю глибокою вірою і величезною силою, подарованою їй Господом. Її історія трагічна і велична одночасно: вона відкриває душу і вчить покаяння – всьому тому, чого іноді так складно досягти звичайній людині. Навіть на святому лику Марія Єгипетська зображена в образі виснаженої літньої жінки, тіло якої ледь прикриває лахміття.

Часто поряд із нею стоїть інший святий у повному вбранні священика.

Будучи ще зовсім маленькою, у віці 12 років, Марія покинула батьківський дім і пішла мандрувати по світу, вдаючись до плотських утіх і блуду. 17 років вона жила в гріху і одного разу потрапила на корабель, що йшов у Єрусалим. На кораблі вона не переставала блудити і спокушати чоловіків. Прибувши на місце, Марія пішла з паломниками в Храм Воскресіння Христового. Вона хотіла зайти всередину, але невидима рука зупинила її, і ніщо не допомагало пройти. Тоді вона усвідомила, що Господь не пускає її, тому що безбожний і гріховний спосіб життя зробив її грішницею, вона не має права знаходитися у святій обителі. Марію охопив страх і жах, і вона почала випрошувати у Господа простити її і обіцяла виправитися та не грішити більше. Побачивши ікону Преподобної Матері Божої, вона просила заступитися за неї, і в якийсь момент Марія відчула, що вона може зайти. Всередині храму, довго проплакавши біля гробу Господнього, Марія змінилася. Вона виконала обіцянку і пішла в пустелю, де мандрувала 40 років в самоті, проводячи час у молитвах, дотримуючись посту і ведучи безгрішне життя, щоб повністю позбавилася від похоті і гріховних думок.

Молитва преподобній Марії Єгипетській

Читати молитву святої Марії Єгипетської можна навіть під час посту. Вона допомагає людям, які віддаються блуду і слідують хтивим бажанням, особливо жінкам.

Текст молитви не складний: "О великая Христова угодница, преподобная мати Марие! Услыши недостойную молитву нас, грешных (имена), избави нас, преподобная мати, от страстей, воюющих на души наша, от всякия печали и находяшия напасти, от внезапныя смерти и от всякаго зла, в час же разлучения души от тела отжени, святая угодница, всякую лукавую мысль и лукавые бесы, яко да приимет души наша с миром в место светло Христос Господь Бог наш, яко от Него очищение грехов, и Той есть спасение душ наших, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...