Правозахисниця озвучила тривожний прогноз щодо військової агресії Росії

Російська Федерація цинічно демонструє, що міжнародний вплив не має жодного значення, і що політика буде такою, якою вирішить Путін...

Директор Східної правозахисної групи Віра Ястребова впевнена, що, судячи з ситуації в Грузії і по тому, як російські ЗМІ висвітлюють події громадських акцій проєвропейської партії з приводу дострокових виборів, стає зрозуміло, що Кремль залишає за собою карт-бланш для нового вторгнення. Таку думку вона висловила у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Після війни в Грузії на частині її території лишилися російські військові бази і зараз відбувається "повзуча анексія", як її називають місцеві – кордон постійно окупованої території рухається у бік Грузії. Це є брязканням зброєю, в тому числі і в бік європейський країн. Це ніби військовий шантаж – дуже важко вести розмову про долю власної держави, коли на тебе наводять дуло автомата або кулемета або зброю масового знищення. Дуже важко грати в шахи, коли ти пересуваєш фігуру, а тобі дошкою б'ють по голові", - каже правозахистниця.

За її словами, своїм нинішнім вчинком, а саме відмовою визнавати особливий протокол 4-й Женевської конвенції про захист цивільного населення під час міжнародних конфліктів, РФ показала всьому міжнародному політикуму, що закон їй не писано. "Раніше був механізм застосування впливу на Росію. Але наразі агресія набирає обертів, і я не бачу тенденції, що стосовно РФ застосують реальне покарання, навіть якщо Україна буде казати: конвенція діяла в РФ, коли 2014 року у Криму з'явилися "зелені" військові без розпізнавальних ознак та почалася окупація частини Луганської і Донецької території. Женевська конвенція не є ефективною в плані припинення російської агресії. Тож РФ продемонструвала, що конвенція для неї не є аргументом і авторитетом. Це меседж, який є демонстрацією напрямку руху російського суспільства. Ні про яке добросусідство й мир цей крок не говорить. Раніше було залякування зброєю, танками, а зараз воно перейшло у формалізовану міжнародно-правову площину", - впевнена вона.

На думку Ястребової, для того, щоб протистояти не тільки Росії, але і будь-якій країні, яка розгортає агресивну політику, нехтує правами людей, захоплює території суверенних держав, потрібна консолідована позиція, якої ми, на жаль, іноді не спостерігаємо у міжнародної спільноти. "Коли є ворог, ми повинні всі об'єднатися і розуміти, що якщо сьогодні цей ворог прийшов до України, то завтра він може прийти до Польщі, відновить наступ на Грузію, який почався 2008 року. Російська Федерація цинічно демонструє, що її не зупинити, що міжнародний вплив не має жодного значення, і що політика буде такою, якою вирішить Путін та група підконтрольних олігархів, парламентарів та громадських діячів", - резюмує вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...