"Прекрасно розумів, що шансів там практично немає": Як Лукашенко прогадав на українських виборах

Лідер, який перебуває при владі 26 років, тепер вважає, що Порошенко програв, оскільки «не боровся за владу».

У експрезидента України Петра Порошенка не було шансів переобратися. Про це заявив глава Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв’ю українським ЗМІ, запис якого показав телеканал Білорусь 1, передають Патріоти України.

Дане висловлювання показово тим, з якою філігранністю відмовляється від своїх слів лідер країни, який пропонує Україні свою участь у вирішенні ситуації на Донбасі.

«Перед другим туром я віджартувався, що Порошенка переоберуть, але я прекрасно розумів, що шансів там практично немає. Хто б там не був, шансів немає, тому що були такі речі, проти яких не попреш», — сказав він, не моргнувши оком.

Під «речами», очевидно, Лукашенко розуміє надзвичайну непопулярність в ситуації наявності демократичних виборів і реального поділу влади. Тобто всього того, що в сусідній Білорусі знищувалося десятиліттями під безпосереднім керівництвом самого Олександра Григоровича. І, звичайно ж, показовий і той факт, що «чудово розуміючи, Лукашенко раніше робив зовсім інші прогнози (про що нижче). Напевно, просто не хотів псувати стосунки з сусідом. Або свідомо вводив в оману в інтересах партнера по «Союзної держави»?

Прийшла «нова незаплямована людина»

Лідер, який перебуває при владі 26 років, тепер вважає, що Порошенко програв, оскільки «не боровся за владу». В інтерпретації Лукашенка — це треба розуміти, як – «не вдався до масових фальсифікацій», «не розганяв мирні акції протесту», «пішов сам».

«А він думав так: його народ український так міцно любить, що без всякої боротьби, пошумівши на стадіоні, перемогти нової людини, нічим не заплямованого, можна запросто», — додав правитель.

Очевидні реверанси в бік Зеленського. Тут залишається здогадуватися, як багато пройде часу, поки офіційний Мінськ не згадає про беграунде Володимира Олександровича та його оточення. Петро Олексійович вже списаний з рахунків.

Нині Лукашенко стверджує, що розмовляв з колишнім главою української держави про його низький рейтинг. «За опитуваннями він 3% мав, і ми обговорювали з ним цю проблему. Я кажу: слухай, Петре, 3%, ти на що розраховуєш? Ніхто не вірив, що він вийде у другий тур».

І знову – «прекрасно розумів»? Попереджав чи ні?

Втім, як зізнався в обговорюваному інтерв’ю Лукашенко, політики і журналісти – «частково шоумени», оскільки «якось готуються до того, щоб себе якось вести».

Доведеться «гірко каятися»

Зазначимо, що передбачити результат президентський виборів в Україні Лукашенко публічно намагався двічі. Так, 1 березня, відповідаючи на запитання, він заявив, що «новим президентом буде Порошенка».

«Він вийде в другий тур. Може, з Зеленським, може бути, ще з кимось. Ну, краще з Зеленським», — сказав тоді несменяемый глава держави.

Далі, як думав (?) тоді правитель, які голосували за кандидата Зеленського в першому турі, за нього ж і проголосують, а от прихильники інших кандидатів, у другий тур не потрапили, віддадуть голоси Порошенко. «Ну і Порошенко адже ще останнього слова не сказав, почекайте», — анонсував Лукашенко.

Якось не схоже на жарт, чи не правда?

В інтерв’ю від 8 квітня Олександр Григорович вже не говорив про перемогу Порошенка з такою певністю, але публічно був схильний (?) вважати, що Петро Олексійович залишиться на другий термін, незважаючи на суттєве відставання від Володимира Зеленського.

Лукашенко також підкреслив, що українцям не варто голосувати за Зеленського тільки з почуття протесту, оскільки потім їм доведеться «гірко каятися».

Складно сказати, наскільки талановитий шоумен Лукашенко, скільки в ньому дару провидіння і чи розуміє це український лідер і його оточення, враховуючи тривожність моменту і серйозність ініціатив сусіда. Однак, що можна стверджувати з достатньою мірою достовірності, так це те, що Олександра Григоровича дуже складно запідозрити в щирості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...