"Президент і Дубінський посварилися": Що вирішили "слуги" і Зеленський на засіданні монобільшості

За словами нардепа, Зеленський сказав, що існує політичний ураган і його треба зупинити.

У понеділок, 25 сiчня, відбулося засідання фракції "Слуги народу", де нардепи обговорювали призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики і віцепрем'єра, а також введення США санкцій проти їхнього колеги Олександра Дубінського. На зустріч прибув і президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Про порядок денний у коментарі журналістам розповіла нардепка від СН Ольга Василевська-Смаглюк.

Що планували

"На порядку денному питання Дубінського й застосування санкцій до українських громадян. Це в пункті різне, але я б перенесла його в основне. Частина депутатів начебто, за чутками, ходила в американське посольство й отримувала пояснення", – сказала "слуга" .

За її словами, вона не має інформації на цю тему, але хоче почути позицію президента і Дубінського щодо того, "у який спосіб він міг впливати на вибори в США".

Також, підкреслила Василевська-Смаглюк, на порядку денному засідання фракції – закон про референдум, спрощення ввезення лікарських засобів (вакцин) та її законопроєкт про бюро економічної безпеки.

"Ми з вами повинні розуміти, і я чекаю засідання фракції, я хочу розуміти, наскільки всі ці пункти збігаються з бажаннями наших міжнародних партнерів впливати на внутрішню ситуацію. Бюро економічної безпеки розглядалося на засіданні комітету, але не набрало голосів, хоча це прописано в меморандумі з МВФ. Можливо, щось змінилося", – додала нардепка.

Зі свого боку нардеп Олександр Качура додав, що також планується обговорення звіту роботи української делегації в ПАРЄ і низки законопроєктів, зокрема, про вогнепальну зброю, Службу безпеки, Бюро економічної безпеки.

Що вирішили "слуги народу"

За даними Telegram-каналів, на засіданні президент і Дубінський посварилися. Зеленський нібито запропонував "слузі" покинути фракцію, але політик відмовився це робити.

Нагадаємо, що раніше сам Дубінський закликав скликати позачергове засідання фракції СН.

Нардеп Євген Шевченко в коментарі PavlovskyNews повідомив, що політики обговорили призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики і віцепрем'єра. Для цього потрібно зібрати підписи 173 "слуг", тоді Офіс президента визначиться, чи виносити його кандидатуру на розгляд парламенту, чи ні.

За словами Шевченка, багато хто ще не визначився, зокрема й він, оскільки виступ Вітренка на фракції був "вузькоспеціалізованим і розмитим". Депутати попросили чітко сформулювати програму для зниження тарифів, але відповіді поки немає.

У Дубінського і Зеленського була "непроста розмова", сказав Шевченко. Він вважає, що остаточне рішення їм доведеться ухвалювати тет-а-тет. "У президента є та інформація, якої немає у нас. Зеленський сказав, що існує політичний ураган і його треба зупинити", – уточнив народний депутат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...