Президент на Донбасі розповів про втрати під час перемир'я

За словами президента, кількість загиблих військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно продовжувати рух у напрямку припинення війни та досягнення миру на Донбасі, оскільки серед військовослужбовців, попри режим тиші, є втрати. Перебуваючи з робочою поїздкою на Донбасі, він нагадав, що за 103 дні дії встановленого з 27 липня режиму припинення вогню на сході кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком, але Україна досі має бойові втрати, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу президента.

"На жаль, є три бойові втрати за цей час, за 103 дні режиму припинення вогню. Абсолютної тиші немає, на жаль", – заявив глава держави.

Він зазначив, що зменшення кількості бойових втрат з української сторони – це результат роботи українських військових, дипломатів, делегації України в Тристоронній контактній групі та глави делегації Леоніда Кравчука.

"Це початок шляху до відновлення нашої територіальної цілісності й до припинення війни. Без таких складних кроків не буде того бажаного результату", – наголосив Зеленський.

Глава держави висловив переконання, що встановлення миру на Донбасі можливе. "Без віри не можна перемогти. Без віри не можна жити. І без віри, я впевнений, усе було б заморожено, як і в попередні роки, і не було б ніяких кроків уперед. Тому із цією вірою живемо. Але не тільки з вірою та словами, а й з реальними кроками", – сказав він.

Зі свого боку керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що переговорний процес триває на декількох майданчиках, і вже можна говорити про певні досягнення. "Якщо ми говоримо про Тристоронню контактну групу, останні події цього тижня – Україна представила свій план дій, який надісланий пані Грау (спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау. – Ред.) у ТКГ. Тобто цей план дій передбачає всі необхідні умови щодо припинення війни на Донбасі. Тому я сподіваюся, що він почне розглядатися вже наступного тижня", – зазначив він.

За словами Єрмака, у вівторок, 10 листопада, продовжиться робота Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції, а 13 листопада відбудеться відеоконференція радників у Нормандському форматі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...